Șapte ani in căutarea Focului Viu

16.02.2017.  Aveam de multa vreme salvata in calendarul electronic aceasta data, cu numele  de “Focul viu”.  La fel cum era si titlul de pe afisul evenimentului care a circulat pe site-urile de socializare, dar si pe unele panouri din oras.

16508426_1603618942999552_1086771501784854934_n

Irlandezul Peter Hurley a ținut o conferința in Aula Centrului Universitar Nord pe strada Dr. Victor Babeș.

Acesta a sustinut pentru prima data o conferința la Baia Mare, însa chiar si asa sala a fost plină si toți așteptau cu interes evenimentul care s-a dovedit a fi unul suprinzator.

Pentru cine nu stie, Peter Hurley s-a născut in Irlanda in 1968, făcând parte dintr-o familie numeroasa. A lucrat in publicitate o parte a vieții sale, iar in anul 1994 a emigrat in Romania. Am ramas impresionata cand am observat la Peter o pasiune pentru țara noastră, dar mai ales pentru Maramures. A povestit despre bucuria de a organiza evenimentele de la Cimitirul Vesel din Săpânța din ultimii 7 ani sub numele “Drumul lung spre Cimitirul Vesel.”  Nu a lasat la o parte sacrificiile pe care le-a facut pentru a reuși.

Cele doua ore au trecut pe nesimțite, fiind cuprinsă de accentul irlandezului care vorbea romana. Nu de multe ori auzi un irlandez spunând expresia “pix-fix “.

Pentru a asculta un om pasionat de cultura română, il găsiți pe Peter Hurley la Cluj-Napoca, orașul în care continuă cu conferința “Șapte ani in căutarea Focului Viu”. 

N-as putea sa povestesc mai multe. Are mai mult farmec daca-l auzi pe irlandezul indragostit de Maramureș.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s